Jan Klemensiewicz

Opis

Lider listy do Sejmiku Województwa Małopolskiego w okręgu nr 4 obejmującym powiaty: Myślenice, Nowotarski, Suski, Tatrzański, Wadowicki.

lat 52, inżynier, urodzony w Wiśniowej od 37 lat mieszka w Myślenicach, żona Alicja, dwójka dzieci: Krystian i Sandra. Od 1991r. prowadzi własne działalności gospodarcze, w tym biuro nieruchomości, restauracje oraz hotel. Wcześniej zdobywał doświadczenie zawodowe pracując w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Obecnie działacz Polskiej Federacji Rynku nieruchomości oraz Małopolskiego Stowarzyszenia Pośredników Obrotu Nieruchomościami. Z zainteresowania jest myśliwym należącym do Koła Łowieckiego, „Ciecień" wieloletni działacz i sponsor sportowy m.in. były członek Zarządy KS „Dalin” Myślenice, wolontariusz Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej w Myślenicach. Inicjator budowy Domu Pomocy Społecznej w miejscowości Wiśniowa w powiecie Myślenickim  Od 12 lat członek Zarządu Wojewódzkiego SLD w Małopolsce, wcześniej członek Socjaldemokracji Polskiej.

Pracując w Sejmiku Województwa Małopolskiego pragnie zająć się budowaniem korzystnych relacji na linii samorząd-przedsiębiorca-pracownik. Bliska jest mu idea socjalliberalizmu, gdzie prywatni przedsiębiorcy budują biznes odpowiedzialny społeczne, jednocześnie nie są obciążeni zbyt dużymi podatkami i regulacjami. Jego celem będzie efektywniejsze wykorzystanie środków Unii Europejskiej w Województwie Małopolskim tak by służyły zrównoważonemu rozwojowi oraz powstawaniu nowych miejsc pracy.

Kontakt

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!